Arsenal strikt Nederlander als director of football: 'Dat is wat ik daar ga doen'

Arsenal strikt Nederlander als director of football: 'Dat is wat ik daar ga doen'

09-06-2018 07:04
9

Arsenal heeft een Nederlander aan de clubdirectie toegevoegd. Vanaf volgend seizoen is Marcel Lucassen (55) de nieuwe directeur Voetbal Ontwikkeling. Lucassen heeft een driejarig contract getekend in Londen.

Dat meldt de Limburger. Lucassen krijgt bij Arsenal de verantwoordelijkheid over de ontwikkeling van zowel de coaches als de spelers van de teams O9 tot en met O23. De 55-jarige oefenmeester was de afgelopen drie jaar in Dubai werkzaam als Hoofd Opleidingen bij Al Nasr. Daarvoor stond hij zeven jaar onder contract bij de Duitse voetbalbond. In 2011 was hij assistent-trainer bij TSG Hoffenheim.

"Wat ik bij Arsenal ga doen is het verder ontwikkelen van de voetbalfilosofie", legt Lucassen uit aan de Limburger. "Dit heb ik eerder ook bij Al Nasr en de Duitse voetbalbond gedaan. Het werd tijd om dichter bij huis te gaan werken zodat ik mijn gezin in Blitterswijck, waar ik al jaren woon, vaker kan zien."

Everton heeft al een Nederlander in een soortgelijke functie. Per 1 juni is Marcel Brands director of football van The Toffees.