Drenthe: 'Messi schold me altijd uit voor negro. Deelde ik soms een tikkie uit'

Drenthe: 'Messi schold me altijd uit voor negro. Deelde ik soms een tikkie uit'

09-06-2018 13:35
65

Royston Drenthe bewaart geen fijne herinneringen aan zijn confrontaties met Lionel Messi. De inmiddels gestopte Rotterdammer kreeg het als speler van Real Madrid en Hercules Alicante soms verbaal aan de stok met de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar.

"Die schold me altijd uit voor negro", vertelt Drenthe aan het Algemeen Dagblad. De linkspoot was echter niet onder de indruk van de reputatie van Messi. "Dan deelde ik wel eens een tikkie uit als vergelding. Niemand fuckt met Royston. Ook Messi niet."

De eenmalig Oranje-international timmert inmiddels aan de weg als rapper Roya2Faces, maar overweegt om op termijn terug te keren in de voetbalwereld. De afgelopen maanden liep Drenthe met veel plezier stage in de jeugdopleiding van Feyenoord. "Er loopt zoveel talent rond op Varkenoord. Niet normaal. Het trainersvak lijkt me wel wat, maar ik ben daar nu nog te jong voor joh."

Ook een rentree als voetballer behoort tot de mogelijkheden. Drenthe brengt tegenwoordig zes dagen per week in de sportschool door. "Zo dik als ik vorig jaar was, wil ik nooit meer zijn", vertelt de inmiddels 31-jarige Rotterdammer. Moeder Miriam ziet het met genoegen aan. "Het borrelt weer bij die jongen. Het zal mij niets verbazen als er binnenkort weer een club voor hem komt."