Update: Ajacied op vakantie in Barcelona, 'absoluut geen sprake' van transfer

Update: Ajacied op vakantie in Barcelona, 'absoluut geen sprake' van transfer

09-06-2018 21:18
109

De kans dat Ajacied Frenkie de Jong zijn carrière vervolgt bij FC Barcelona, lijkt een stuk groter te worden. Vertegenwoordigers van de Catalaanse grootmacht zouden van plan zijn om op korte termijn om de tafel te gaan zitten met de belangenbehartigers van de Jong.

Volgens AS zijn beide partijen dichtbij een mondeling akkoord. De transferkosten moeten volgens het Spaanse medium tussen de 30 en 35 miljoen liggen. Eind mei doken er al berichten op over gesprekken tussen Barcelona en het kamp-De Jong. De Spaanse landskampioen lijkt de 21-jarige Brabander in 2019 pas naar Catalonië te willen halen, maar kan besluiten om De Jong alvast vast te leggen en eerst nog een jaartje te verhuren.

De Catalanen lijken echter snel te willen handelen, uit angst dat een andere grootmacht met De Jong aan de haal gaat. AS noemt geen namen van clubs, maar vermoedt dat de controleur ook gevolgd wordt door enkele Premier League-clubs. De Jong heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2022.

Update 21.18 uur: Van een transfer van Frenkie de Jong naar de kampioen Spanje is momenteel 'absoluut geen sprake'. Telegraaf-reporter Mike Verweij - goed ingevoerd in het Amsterdamse - meldt dat zaterdagavond op Twitter. De Jong is momenteel met een goede vriend op vakantie in Barcelona, weet Verweij. Dat zou een verklaring kunnen zijn voor alle geruchten.