Cabral geniet in Bulgarije: 'Mijn neef is hier begonnen aan zijn sprookjesboek'

Cabral geniet in Bulgarije: 'Mijn neef is hier begonnen aan zijn sprookjesboek'

10-06-2018 08:37
31

Het leven in Bulgarije bevalt Jerson Cabral uitstekend. De oud-aanvaller van onder meer Feyenoord en Sparta streek aan het begin van het seizoen neer bij Levski Sofia en wist met zijn club Europa League-voetbal af te dwingen.

"Over Bulgarije bestaan veel vooroordelen. Oostblok, grauw, maar ik heb het er geweldig naar mijn zin. Sofia is een prachtige stad en Levski van oudsher de grootste club", vertelt de 27-jarige vleugelaanvaller aan Voetbal International. Cabral verliest zijn sportieve ambities echter niet uit het oog. "Mijn neef Garry Rodrigues kwam ook hiernaartoe en begon aan een sprookjesboek dat alsmaar mooier wordt (van Levski Sofia naar Galatasaray, red.). Ik vind het prachtig en het zegt ook iets over waar je kunt komen als je in Bulgarije goed presteert."

De geboren Rotterdammer kijkt vooral zijn ogen uit tijdens de beladen derby's tegen CSKA Sofia. "We wijken dan altijd uit naar het Olympisch stadion", vertelt Cabral over de verhitte confrontaties. "Van CSKA moeten we gewoon winnen, lukt dat, zijn de supporters bereid je bij wijze van spreken drie nederlagen op rij te vergeven. Feyenoord-Ajax is mooi, Levski-CSKA is echt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie