Trotse Been: 'Aan de zijde van Vlaar begon hij pas echt stappen te maken'

Trotse Been: 'Aan de zijde van Vlaar begon hij pas echt stappen te maken'

10-06-2018 10:20
38

Mario Been is trots op de ontwikkeling die Stefan de Vrij heeft doorgemaakt. De verdediger werd tijdens het seizoen 2009/2010 door Been bij de A-selectie van Feyenoord gehaald.

De inmiddels 26-jarige Zuid-Hollander begon als rechtsback, maar werd door Been omgeturnd tot een centrale verdediger. "Tegen echte vleugelspitsen had Stefan het moeilijk. Vooral op het gebied van snelheid en wendbaarheid", verklaart de momenteel clubloze trainer in gesprek met Voetbal International. "Vanaf het moment dat hij centraal ging spelen, aan de zijde van Ron Vlaar, begon hij stappen te maken. Op die plek kon hij als inschuivende man zijn voetballende vermogen en positiegevoel kwijt."

Been zag al snel dat hij goud in handen had. "Dat viel me meteen op: Stefan ziet alles net iets sneller dan andere spelers. En zijn leergierigheid is groot. Hij sprak veel met Vlaar, dat was een ideale leermeester voor hem." Inmiddels is De Vrij uitgegroeid tot Oranje-international en heeft hij een transfer naar Internazionale afgedwongen. "Dat is een geweldige bevestiging van zijn ontwikkeling. En geef toe, San Siro je thuisbasis kunnen noemen is natuurlijk sowieso geen straf."