Dolberg: Het is eerlijk gezegd moeilijk te begrijpen, maar het is echt waar

Dolberg: "Het is eerlijk gezegd moeilijk te begrijpen, maar het is echt waar"

10-06-2018 15:18
29

Kasper Dolberg kreeg maandag te horen dat hij in de definitieve WK-selectie van Denemarken zit. In gesprek met BT geeft de twintigjarige spits van Ajax eerlijk toe dat hij het haast niet kon geloven.

Een verrassing, zo noemt Dolberg zijn plek in de Deense selectie. De Ajacied heeft een tegenvallend jaar achter de rug. "Het was moeilijk te begrijpen", vertelt hij. "De uren na de bekendmaking was ik een beetje in de war. Het is eerlijk gezegd nog steeds moeilijk te begrijpen, maar het is echt waar."

"Het WK is zó groot. Ik hoopte ook echt dat ik geselecteerd zou worden, maar als het dan gebeurt... Dat is gewoon cool", aldus Dolberg, die stilletjes een feestje vierde met familie en vrienden. Voor Denemarken begint het WK op zaterdag 16 juni met een groepswedstrijd tegen Peru.

De kans is klein dat Dolberg in de basis staat, maar bondscoach Age Hareide is dik tevreden over de Ajacied. "Hij heeft zich heel goed gemanifesteerd en is fit. Dat komt waarschijnlijk doordat hij niet zoveel heeft gespeeld dit seizoen (1142 minuten in de Eredivisie, red.). Hij lijkt niet zo moe als andere spelers."