'Barcelona laat verdediger vertrekken: transfer van 20 miljoen euro naar West Ham'

'Barcelona laat verdediger vertrekken: transfer van 20 miljoen euro naar West Ham'

11-06-2018 09:46
8

Na exact twee officiële duels in het eerste elftal staat Marlon Santos voor een vertrek bij FC Barcelona. De kampioen van Spanje gaat de Braziliaanse verdediger verkopen aan West Ham United. Dat meldt Mundo Deportivo maandag. 

De 22-jarige Marlon werd in 2016 door Barça op huurbasis overgenomen van het Braziliaanse Fluminense. De stopper maakte vooral minuten bij Barcelona B, maar mócht in november 2016 óók debuteren in de Champions League. Uiteindelijk lijfde Barça Marlon voor circa vijf miljoen euro in. Hij signeerde in 2017 een vierjarig contract. 

Afgelopen seizoen werd de verdediger door Barcelona voor twee jaar verhuurd aan OGC Nice. De Ligue 1-formatie kreeg de optie om Marlon voor 20 miljoen euro in te lijven. Volgens Mundo Deportivo wordt niet Nice, maar West Ham United nu de nieuwe werkgever van de Zuid-Amerikaan. De twee clubs zijn bijna akkoord. 

The Hammers gaan ongeveer 20 miljoen euro betalen voor Marlon. Hij wordt de eerste grote aankoop van de nieuwe manager Manuel Pellegrini.