'Vitesse heeft doelman uit Nederland en buitenland in vizier; club hoopt op Mount'

'Vitesse heeft doelman uit Nederland en buitenland in vizier; club hoopt op Mount'

11-06-2018 19:35
30

Vitesse geeft prioriteit aan de komst van een nieuwe doelman. Voetbal International meldt dat de Arnhemmers een doelman uit Nederland én een doelman uit het buitenland op het oog hebben.

Namen meldt het weekblad niet. FC Groningen-goalie Sergio Padt was in beeld bij Vitesse, maar is niet te betalen. In België wordt gemeld dat KV Mechelen-doelman Colin Coosemans in beeld is, maar dat wordt door Vitesse ontkend. De Arnhemmers hopen verder op een centrale verdediger, om het vertrek van Guram Kashia op te vangen. Kashia vertrekt naar alle waarschijnlijkheid naar het Amerikaanse San Jose Earthquakes. 

Technisch directeur Marc van Hintum hoopt dat hij Mason Mount nog een jaar kan huren van Chelsea. De uitblinker uit Engeland wordt echter ook begeerd door 'grote clubs' uit Nederland, schrijft VI. Ajax en PSV werden al aan hem gelinkt. "Wij hebben het verzoek neergelegd en tot op heden nog altijd geen nee gekregen. Vanzelfsprekend willen wij Mason graag nog een jaar in Arnhem aan het werk zien", zegt Van Hintum.

Vitesse hoopt dat trainer Leonid Slutsky Chelsea over kan halen om Mount nog een jaar te verhuren aan Vitesse. Slutsky is een goede vriend van Chelsea-eigenaar Roman Abramovich. Voor Mount is het vooral belangrijk dat hij komend seizoen gaat spelen.