Kluivert gearriveerd in Italiaanse hoofdstad: transfer in afrondende fase

Kluivert gearriveerd in Italiaanse hoofdstad: transfer in afrondende fase

11-06-2018 23:15
56

De transfer van Justin Kluivert naar AS Roma is zo goed als beklonken. De aanvaller is gearriveerd in de Italiaanse hoofdstad en werd op het vliegveld opgewacht door ruim honderd supporters. Ajax gaf hem de toestemming om naar Rome af te reizen, hij zou er zijn vakantie voor hebben onderbroken.

Dinsdag zal Kluivert de medische keuring ondergaan en vermoedelijk zullen snel daarna de handtekeningen worden gezet onder een vijfjarig contract. Eerder wist De Telegraaf al te melden dat de transfersom zo'n 17,5 miljoen euro bedraagt. Dankzij een bonusregeling kan dit bedrag echter oplopen tot 22 miljoen. Bij AS Roma zal de rappe vleugelspeler twee landgenoten tegenkomen: Rick Karsdorp en Kevin Strootman.

Met de overgang lijkt na lange tijd een einde te komen aan de soap rondom Kluivert. De jonge hoofdpersoon weigerde zijn tot 2019 lopende contract in de Johan Cruijff ArenA te verlengen en klaagde bovendien over een tegenvallende sfeer binnen de spelersgroep. Naast Kluivert zou AS Roma, de nummer drie van het afgelopen Serie A-seizoen, ook Ajacied Hakim Ziyech in het vizier hebben.