KNVB presenteert conceptprogramma: PSV en Ajax beginnen thuis, Feyenoord uit

KNVB presenteert conceptprogramma: PSV en Ajax beginnen thuis, Feyenoord uit

12-06-2018 09:12
88

De KNVB heeft dinsdagochtend het conceptprogramma voor het Eredivisie-seizoen 2018/2019 bekendgemaakt. PEC Zwolle en sc Heerenveen openen op vrijdag 10 augustus de nieuwe voetbaljaargang.

Een dag later is het de beurt aan PSV en Ajax, die allebei beginnen met een thuiswedstrijd. De landskampioen ontvangt FC Utrecht in het eigen Philips Stadion, terwijl Heracles Almelo naar Amsterdam afreist. Mochten de Amsterdammers de tweede voorronde van de Champions League (die eind juli wordt afgewerkt, red.) niet overleven, dan wordt de wedstrijd tegen Heracles verplaatst naar zondag 12 augustus.

Op die dag komt Feyenoord voor het eerst in actie: de Rotterdammers nemen het in Doetinchem op tegen het gepromoveerde De Graafschap. FC Emmen debuteert op zondag in de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De derde promovendus, Fortuna Sittard, speelt op zaterdag 11 augustus uit tegen Excelsior. De eerste topper van het seizoen vindt plaats op 23 september: Ajax mag dan op bezoek bij PSV proberen revanche te nemen voor de verloren kampioenswedstrijd van vorig seizoen.

12.15 uur
De voetbalzondag begint vanaf volgend seizoen een kwartiertje eerder: op verzoek van FOX Sports wordt de eerste zondagwedstrijd niet om 12.30, maar om 12.15 afgewerkt. "Met de komst van de Video Assistant Referee (VAR) is het gewenst dat er meer tijd zit tussen het einde van de eerste zondag-wedstrijd en de start van de 14.30 uur-wedstrijd", verklaart manager competitiezaken Jan Bluyssen in gesprek met de KNVB-site.

Bekijk het volledige conceptprogramma hier.