Groot misverstand over 'superlieve' Ziyech: 'Iedereen zit er echt ver naast'

Groot misverstand over 'superlieve' Ziyech: 'Iedereen zit er echt ver naast'

12-06-2018 10:45
59

Van het negatieve beeld dat over Ajacied Hakim Ziyech leeft onder fans en media, klopt vrij weinig. Aziz Kallah, een goede vriend van de international van Marokko, zegt dat in gesprek met VICE Sports. 

Ziyech is heel close met kickbokser Kallah. "We hebben elkaar een jaartje geleden ontmoet op een verjaardagsfeestje. We hadden meteen echt een band, spraken elkaar daarna vaker en zijn in een korte tijd echt naar elkaar toegegroeid. Onze vriendschap is supergoed", zegt de sporter. 

Het beeld dat over de Ajax-spelmaker bestaat, klopt niet, aldus Kallah. "Ik vind dat iedereen er echt ver naast zit. Hij is een superlieve jongen, die totaal niet naast zijn schoenen loopt of arrogant is. In heel veel interviews en analyses hoor ik mensen zeggen dat hij arrogant overkomt en geen goede houding op het veld heeft. Maar laten we eerlijk zijn: hij loopt niet op het veld om zich voor te doen als een clown."

"Hij komt om te voetballen. Dat is waar hij van geniet en dat doet hij dan ook. Daarvoor hoeft hij niet per se een geforceerde houding naar de buitenwereld te hebben."