Helder deed zelfmoordpoging: 'Ik nam achttien pillen op de parkeerplaats'

Helder deed zelfmoordpoging: 'Ik nam achttien pillen op de parkeerplaats'

12-06-2018 12:44
61

In een uitgebreid interview met magazine Helden vertelt Glenn Helder (49) uitgebreid over een zelfmoordpoging die hij circa twintig jaar geleden deed. Onder meer vanwege gokschulden zat de voormalig aanvaller van Vitesse en Arsenal destijds héél diep in de put. 

"Achteraf was dat echt een hulpkreet. Ik zat bij NAC en alles kwam tegelijk naar buiten. De gokverslaving, de schulden; alles. Toen keek ik in de spiegel, maar daarin zag ik niet wat ik al die tijd eerder mezelf had wijsgemaakt", vertelt Helder. 

Zijn zelfmoordpoging was een impulsieve beslissing. "Ja, mijn familie wist dat het niet goed met me ging, maar ik kan dit niemand verwijten. Ik was geblesseerd, kreeg slaappillen van de arts en had om heel sterke gevraagd. Ik mocht er niet meer dan twee innemen. Ik besloot er achttien in te nemen op de parkeerplaats bij een wegrestaurant."

"Ik dacht: lekker onopvallend, want de vrachtwagenchauffeurs rusten daar ook. Maar ik had een BMW 8-serie met kenteken M8GLN, dus dat viel wel op. De politie heeft mijn ruit ingeslagen en mijn maag is leeggepompt, maar het heeft niet veel gescheeld."

Hoe Helder - tegenwoordig drummer en druk met het geven van lezingen - er anno 2018 op terugkijkt? "Je bent echt een loser als je zoiets doet."