Feyenoord bereikt akkoord en verkoopt Basacikoglu: 'Hebben er begrip voor'

Feyenoord bereikt akkoord en verkoopt Basacikoglu: 'Hebben er begrip voor'

12-06-2018 14:38
77

Bilal Basacikoglu vertrekt per direct bij Feyenoord. De vleugelaanvaller vervolgt zijn carrière bij het Turkse Kayserispor. Basacikoglu (23) heeft bij de Süper Lig-formatie een contract voor drie jaar gesigneerd. 

"Bilal had wat ons betreft zeker nog bij Feyenoord kunnen blijven", zegt technisch directeur Martin van Geel op de website van Feyenoord. "We hebben er echter begrip voor dat hij na een aantal jaren als vaak waardevolle invaller elders wil proberen een basisplek te veroveren. Als er dan een behoorlijk bod gedaan wordt, dwarsbomen wij hem zeker niet. We gunnen hem deze kans en wensen Bilal alle succes toe in Turkije."

Wedden

Meer odds

"Natuurlijk had ik gehoopt tot een vaste waarde uit te groeien in De Kuip, maar ik ben blij dat ik toch mijn bijdrage heb kunnen leveren in de succesvolle afgelopen jaren", zegt de buitenspeler zelf. "Het was vooral fantastisch om onderdeel te zijn van het team dat de supporters eindelijk weer eens de landstitel kon bezorgen. Ik wil iedereen bij Feyenoord en het legioen bedanken voor de mooie afgelopen seizoenen en wens de club alle succes toe voor de toekomst."

In juli 2014 betaalde Feyenoord miljoenen euro's aan sc Heerenveen voor Basacikoglu. Hij speeld uiteindelijk 103 officiële duels in het shirt van de Rotterdammers.