'Absoluut horrorscenario' niet uitgesloten voor PSV: 'vertrek Brands kleine ramp'

'Absoluut horrorscenario' niet uitgesloten voor PSV: 'vertrek Brands kleine ramp'

13-06-2018 09:39
106

De dreiging van een leegloop is bij PSV wel degelijk aanwezig. Volgens Voetbal International is het vertrek van een groot deel van het basisteam een 'absoluut horrorscenario' voor de Eredivisie-kampioen. Zeker nu Marcel Brands is vertrokken.

Santiago Arias, Luuk de Jong, Gastón Pereiro, Jeroen Zoet, Nicolas Isimat-Mirin, Steven Bergwijn, Jorrit Hendrix en Hirving Lozano kunnen in het meest ongunstige geval allemaal een transfer maken. Zij zouden dan het voorbeeld volgen van Joshua Brenet, die naar Hoffenheim trok. Bovendien keerde Marco van Ginkel al terug naar Chelsea.

Wedden

Meer odds

Met het oog op het bereiken van de Champions League heeft PSV er veel baat bij om de selectie snel op orde te hebben. In augustus wacht de laatste voorronde van het miljardenbal. De Eindhovenaren hebben de financiën na de verkoop van Davy Pröpper, Jürgen Locadia en Brenet redelijk op orde. PSV wil echter zo snel mogelijk een potje van veertig miljoen euro creëren om te kunnen blijven concurreren met het financieel veel sterkere Ajax. Het bereiken van de zeer lucratieve groepsfase van de Champions League is dan een vereiste.

In het transferspel dat kan losbarsten is een 'ervaren, vakkundig technisch manager met een groot netwerk dan eigenlijk onontbeerlijk', schrijft VI. Dat Brands is vertrokken wordt dan ook een kleine ramp genoemd voor PSV.