Lopetegui loopt journalist tegen het lijf na ontslag: 'Ik ben heel teleurgesteld'

Lopetegui loopt journalist tegen het lijf na ontslag: 'Ik ben heel teleurgesteld'

13-06-2018 18:34
18

Julen Lopetegui heeft kort gereageerd op zijn ontslag als bondscoach van Spanje. De Spaanse voetbalbond was verbolgen over het feit dat hij kort voor de start van het WK een akkoord bereikte met Real Madrid en moest vertrekken.

Lopetegui bevond zich al op het vliegveld van Krasnodar voor de terugreis toen hij een journalist van Marca tegenkwam. "Ik ben heel teleurgesteld, maar ik hoop dat we een geweldig WK gaan spelen en het toernooi winnen. We hebben een geweldig team", liet de ontslagen bondscoach en kersvers oefenmeester van Real Madrid weten.

Technisch directeur Fernando Hierro is aangesteld als interim-coach en moet de Spanjaarden nu aan succes helpen. Vrijdag wacht al het eerste groepsduel met Portugal. "De omstandigheden zijn zoals ze zijn en ik accepteer de verantwoordelijkheid die ik nu heb gekregen", vertelde de oud-verdediger op een persconferentie. "We moeten accepteren wat er in de afgelopen twee dagen is gebeurd, maar het mag ons doel om het WK te winnen niet veranderen."

"Het zijn geen gemakkelijke dagen geweest voor de spelers, maar ze weten waar ze voor spelen. Ik weet zeker dat ze alles zullen geven", vervolgt Hierro, die geen ervaring heeft als trainer. "Maar ik heb natuurlijk wel al dertig jaar in de voetballerij rondgelopen", counterde hij. "Hoe ik wil dat mijn ploegen voetballen? Gewoon, goed. En het zou leuk zijn als we dan twee of drie keer meer scoren dan de tegenstander."