Belangrijke slag voor Atlético: verdediger verlengt; transferclausule fors omhoog

Belangrijke slag voor Atlético: verdediger verlengt; transferclausule fors omhoog

Gepubliceerd: woensdag 13 juni 2018 om 19:37wo 13-06-2018 om 19:37

Atlético Madrid heeft een akkoord bereikt met José María Giménez over een nieuw contract tot medio 2023. De nummer twee van Spanje is er bovendien in geslaagd om de transferclausule fors te verhogen.

De Uruguayaanse verdediger had een gelimiteerde afkoopsom van zestig miljoen euro in zijn verbintenis staan. Die bedraagt onder de nieuwe voorwaarden liefst 120 miljoen. Atlético kan daardoor opgelucht ademhalen, aangezien Giménez naar verluidt in de belangstelling stond van Real Madrid en Manchester United.

De 23-jarige Giménez veroverde het voorbije seizoen een basisplaats in de equipe van trainer Diego Simeone. Hij vormde in de Spaanse hoofdstad een duo met Diego Godín, die hij tijdens het WK ook in het Uruguayaanse team aan zijn zijde weet. Voor Atlético is de verlenging de volgende slag. Eerder bereikte de club al een akkoord met de Franse vleugelspeler Thomas Lemar en middenvelder Rodri komt over van Villarreal.

Wel is er nog onduidelijkheid over de toekomst van Antoine Griezmann. De Franse sterspeler wordt begeerd door FC Barcelona en heeft een transferclausule van honderd miljoen euro, waardoor de Catalanen hem onder zijn marktwaarde kunnen overnemen. Vorige zomer raakte Atlético op die manier al Theo Hernandez voor 24 miljoen kwijt aan stadgenoot Real Madrid. Met Giménez wordt dat scenario nu voorkomen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws