'Als ik puur voor het geld ging, zou ik wel naar China in plaats van Turkije gaan'

'Als ik puur voor het geld ging, zou ik wel naar China in plaats van Turkije gaan'

Gepubliceerd: woensdag 13 juni 2018 om 20:31wo 13-06-2018 om 20:31

Mustafa Saymak is niet alleen vanwege financiële motieven vertrokken bij PEC Zwolle, benadrukt hij in gesprek met De Stentor. De 25-jarige middenvelder tekende dinsdag voor drie seizoenen bij het Turkse Rizespor.

De PEC-topscorer van het voorbije seizoen heeft altijd al eens in Turkije, het geboorteland van zijn ouders, willen voetballen. "Het is de combinatie van de goede aanbieding, maar vooral spelen in mijn vaderland, bij een ambitieuze club, in een prachtige stad en in een belangrijke rol. Dat maakt dit voor mij het prachtige avontuur waar ik op hoopte", vertelt Saymak. De in Deventer geboren spelmaker gaat er financieel op vooruit, maar benadrukt dat dit niet zijn belangrijkste drijfveer is. "Als ik puur voor het geld ging, was ik wel naar China vertrokken."

Saymak heeft hectische weken achter de rug: voordat zijn transfer naar Turkije afgerond kon worden, ging hij op vakantie naar Rusland, bezocht hij de bruiloft van oud-ploeggenoot Athanasios Karagounis in Athene en bezocht hij familie in Turkije. "Ik kan geen vliegtuig meer zien. Ik heb er de afgelopen weken langer in gezeten dan in de auto", blikt Saymak terug. Net toen hij zijn rust dacht te pakken, belde zijn zaakwaarnemer. "Ik moest me langzaamaan klaarmaken. Rizespor had het gas erop gezet. Ze wilden het snel rondmaken en mij aan het begin van de week presenteren. Vlieg maar deze kant op, zei mijn zaakwaarnemer."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws