Hiddink verbijsterd: 'Lekt altijd uit en dan heb je onrust tijdens het toernooi'

Hiddink verbijsterd: 'Lekt altijd uit en dan heb je onrust tijdens het toernooi'

14-06-2018 08:29
11

Guus Hiddink heeft de WK-rel in het Spaanse kamp met verbijstering gevolgd. De oud-bondscoach, die als tv-analyticus voor FOX Sports Amerika in Rusland aanwezig is, snapt niet dat Julen Lopetegui kort voor het toernooi is ontslagen.

"Het zijn allemaal volwassen profs in de Spaanse selectie die moeten kunnen omgaan met de situatie, die was ontstaan doordat hij bij Real Madrid heeft getekend", zegt Hiddink in het Algemeen Dagblad. "Ik denk dat de spelers dat ook gedaan zouden hebben als de bond rustig was gebleven. Voor veel jongens is het de laatste kans om nog een WK te winnen."

"Ik vraag me ook af hoe Lopetegui dit anders had moeten doen", vervolgt de Varssevelder. "Zoiets stilhouden tijdens een toernooi is ook geen optie, want het lekt altijd uit en dan heb je onrust tijdens het toernooi. Bovendien ken ik Lopetegui persoonlijk en dat is zeker niet iemand die zich bij de nationale ploeg ineens anders was gaan opstellen, omdat hij een contract bij Real Madrid had getekend."

Hiddink werkte bij Real Madrid samen met opvolger Fernando Hierro. Hij denkt dat de oud-international ondanks zijn gebrekkige ervaring de klus kan klaren. "Hij was centrale verdediger in het team van Real Madrid, toen ik daar trainer was. Hierro is een jongen met veel persoonlijkheid, die ik in staat acht om de groep bij elkaar te houden en ervoor te zorgen, dat het WK niet verder ontspoort voor de Spanjaarden na deze ingreep."

"Als hij erin slaagt om de jongens van Real Madrid en Barcelona op één lijn te krijgen, kan Spanje nog steeds heel ver komen, want ze hebben enorm veel kwaliteit in de selectie", besluit Hiddink.