Vitesse-aanvoerder zegt Vitesse vaarwel en zet loopbaan voort in VS

Vitesse-aanvoerder zegt Vitesse vaarwel en zet loopbaan voort in VS

14-06-2018 17:31
54

Guram Kashia verlaat Vitesse na acht seizoenen. Hij zet zijn loopbaan voort in de Verenigde Staten. Hij tekent een contract bij San Jose Earthquakes.

De dertigjarige Kashia verklaart op de website van Vitesse zijn keuze: "Ik heb heel bijzondere jaren gehad bij de club. Vitesse en Arnhem voelen voor mij echt als thuis. Ik hou van de club, de omgeving en de mensen. Het maakt mij ontzettend trots dat wij de allereerste prijs ooit hebben gepakt en ons ook dit jaar weer hebben geplaatst voor Europees voetbal. Het is een moeilijke beslissing geweest om afscheid te nemen."

Kashia stelt dat het gezien zijn leeftijd 'misschien wel de laatste kans is' op een avontuur. "Vitesse zit en blijft in mijn hart. Ik wil de mensen binnen de club en de supporters bedanken voor alle support. Mede dankzij jullie heb ik hier acht prachtige jaren gekend. Heel veel succes met Vitesse en natuurlijk blijf ik de club van dichtbij volgen.”  

Ook San Jose Earthquakes heeft de overgang bevestigd. Op de site geeft de club aan te hebben gezocht naar een kwalitatief goede centrale verdediger. "En dat was Guram", aldus algemeen directeur Jesse Fioranelli. "Naast zijn enorme ervaring is hij een geboren leider. We zijn ervan overtuigd dat hij een belangrijke toevoeging is voor ons team."

Kashia kwam in juli 2010 voor 300.000 euro over van Dinamo Tbilisi en groeide uiteindelijk uit tot de absolute leider van de Arnhemmers.