Real-preses trekt fel van leer: 'Leidde tot absurde reactie en misplaatste trots'

Real-preses trekt fel van leer: 'Leidde tot absurde reactie en misplaatste trots'

Gepubliceerd: donderdag 14 juni 2018 om 20:03do 14-06-2018 om 20:03

Julen Lopetegui had vrijdagavond tijdens Portugal – Spanje zijn debuut als bondscoach op een WK willen maken, maar het liep anders. De 51-jarige oefenmeester werd donderdag gepresenteerd door zijn nieuwe werkgever Real Madrid.

Lopetegui baalt stevig van zijn ontslag bij Spanje. Volgens de Spaanse voetbalbond kon het niet door de beugel dat hij kort voor het WK een akkoord bereikte met de Champions League-winnaar. "Gisteren was de meest trieste dag in mijn leven na de dood van mijn moeder", laat Lopetegui weten, geciteerd door Marca. "Maar vandaag is een van de gelukkigste dagen in mijn leven."

"Wij zijn ervan overtuigd dat we op een eerlijke en duidelijke manier hebben gehandeld", reageert Lopetegui op alle ophef. "Ik zou de reactie van Rubiales (bondsvoorzitter, red.) willen veranderen, maar dat kan ik niet. Het was een surrealistische dag. Het was wel heel mooi om het respect en de genegenheid van de spelers te voelen. We hebben gevochten voor het WK en op het laatste moment worden we aan de kant gezet. Maar de jongens hebben een doel: de titel winnen."

Real-voorzitter Florentino Perez trekt fel van leer tegen de Spaanse bond. "Wat iets normaals zou moeten zijn, leidde tot een absurde reactie en misplaatste trots. We wilden de aanstelling bekendmaken na het WK, maar door een reeks omstandigheden staan we nu hier. We besloten transparant te zijn en het nieuws voor het WK aan te kondigen om geruchten te voorkomen die hun weerslag zouden kunnen hebben op het Spaanse team."

Plaats een reactie

MojoRisin +13583
donderdag 14 juni 2018 om 20:14
Nu Nederland niet meedoet neemt Spanje het stokje over wat betreft gedonder in de selectie e.d. ..
Vind ik leuk
FACT +2324
donderdag 14 juni 2018 om 20:17
'Real-preses trekt fel van leer'

Real-preses trekt Fred van Leer
Vind ik leuk
donderdag 14 juni 2018 om 20:36
Jij zal wel vaak naast de pot pissen #FACT
Vind ik leuk
FSCeara +8759
donderdag 14 juni 2018 om 20:25
Die mensen van landsbonden zijn echt mennekes appart. Hoop dat Spanje er na de groepsfase meteen uitvliegt
Of pak op de broek krijgen van Marokko en Portugal
Vind ik leuk
donderdag 14 juni 2018 om 20:25
Wat een vieze vent die preses, die man heeft gewoon ergens anders een contract punt uit. Nu door vies spel nieteens afkoopsom betalen. Laag laag laag... nog eens 5 jaar geen kampioen
Vind ik leuk
donderdag 14 juni 2018 om 20:26
Spanje eruit marokko door vanwege madrid
Vind ik leuk
donderdag 14 juni 2018 om 20:32
tsja wat is belangrijker...een protocolletje van de bond niet gevolgd of heibel en onrust binnen de Spaanse selectie door 1 dag voor het begin de coach te ontslaan......met alle gevolgen van dien!! Bobo's lijkt de KNVB wel....
Vind ik leuk
Only1nr7 +1455
donderdag 14 juni 2018 om 22:14
Nou het lijkt me een groter probleem dat je bondscoach een onbetrouwbare hond is. Had de bond geïnformeerd voor de onderhandelingen dan was er niets aan de hand geweest. Hij lijkt me perfect bij Real te passen. Minst sympathieke club die er is.
Vind ik leuk
donderdag 14 juni 2018 om 20:36
Wat een gedoe. Hier speelt meer natuurlijk. Laat de man gewoon dat WK doen en er is nx aan het handje. NU heb je juist onrust en geen volledige concentratie op het toernooi..
Vind ik leuk
Eltigras +46
donderdag 14 juni 2018 om 21:32
Die geruchten waren er toch wel geweest. Dat is altijd zo met zulke dingen. Beter dit afgerong hebben na het wk maar madrid was ongeduldig en dacht alleen aan zichzelf stelletje idioten daaro
Vind ik leuk
vrijdag 15 juni 2018 om 06:54
Florentino geeft toch duidelijk dat de plan was om na het wk alles bekend te maken?

Zelfs op de video van de presentatie zegt ie dat duidelijk duidelijk. Dus er was echt niks aan de hand. En ja, florentino moet altijd denken aan Real madrid daarvoor is die daar de voorzitter.


Als jij een eigenaar van een groot bedrijf zou zijn, ik betwijfel het dat je de hele tijd met andersmans bedrijf bezig zal zijn, dan je eigen bedrijf in die te laten blijven groeien.

Nigmaals florentino wou na het wk alles bekendmaken maar dingen gingen niet zoals gepland.

Dat staat ook duidelijk in de tekst. Zo zie je maa dat begrijpend lezen ook een kunst is.
Vind ik leuk
Eltigras +46
vrijdag 15 juni 2018 om 10:25
Ik weet dat ik op school daar nooit zo goed in was maar ik lees dat door omstandigheden hij genoodzaakt was om hetn gelijk bekend te maken. Wat voor omstandigheden? Hij wilde transparant zijn en zorgen dat de spaanse ploeg niet aan de geruchten dacht tijdens het wk. In plaats van een positieve impact heeft dit alleen maar gezorgd voor een negatieve impact. Geruchten gingen de hele tijd al rond sinds zidane weg ging. Tite werd ook genoemd maar die was gewoon duidelijk in zijn woorden en had alleen interesse in brazilie. Natuurlijk denkt perez alleen aan zijn eigen bedrijf dat is logisch maar ik vind het erg hypocriet en vaag dat hij het eerder zegt om ervoor te zorgen dat er geen slechte sfeer komt in de spaanse ploeg.

Als lopetegui daadwerkelijk gezegd heeft tegen zijn spelers dat clubzaken aan de zijkant gezet moeten worden tijdens het wk en hij dat vervolgens zelf niet doet dan is hij toch net zo hypocriet. Het kan zijn dat perez dacht dat het beter was om het voor het wk te zeggen maar dat is uiteindelijk niet zo geweest. Dit nieuws heeft zeker een impact achter gelaten en we zullen zien hoe ze het vanavond gaan doen.

Vind ik leuk
Mari +10853
vrijdag 15 juni 2018 om 09:52
Als Spanje vroegtijdig naar huis wordt gestuurd zal een deel van de media gehakt maken van Perez. De schuld zal bij Real worden gelegd.
Een andere kleiner deel zal de schuld leggen bij Rubiales
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws