Genee over 'verbazingwekkend' RTL-besluit: 'Niet logisch, maar RTL wilde per se'

Genee over 'verbazingwekkend' RTL-besluit: 'Niet logisch, maar RTL wilde per se'

14-06-2018 22:30
38

Wilfred Genee begrijpt dat de kijkers hun bedenkingen hebben bij de dagelijkse WK-talkshow VI Oranje blijft thuis. De presentator van Voetbal Inside vertrekt na de zomer naar Veronica, maar is nu bezig met een afscheidstournee op RTL.

De vaste VI-frontmannen Johan Derksen en René van der Gijp schuiven niet elke avond aan, tot ongenoegen van meerdere kijkers. Genee geeft toe dat ook hij zijn bedenkingen heeft bij het format. "In augustus beginnen we alle drie bij Veronica. Bovendien is het verschil in programma's met en zonder Johan en René levensgroot. Leg dat de kijker maar eens uit", vertelt hij aan De Volkskrant. "We zijn nu drie dagen bezig en ik zoek de balans nog enigszins bij de uitzendingen zonder die twee, in tempo, humor en inhoud."

De presentator vindt het 'verbazingwekkend' dat RTL de razend populaire analisten op deze manier afscheid laat nemen van de zender. "Johan, René en ik worden al nauwelijks geremd door enige voorzichtigheid, en daar zal nu helemaal geen sprake van zijn", vermoedt de geboren Leeuwarder. "We hebben daarom aangegeven dat we dit programma niet logisch vinden, maar RTL wilde het per se. En aangezien RTL altijd een goede werkgever is geweest, houden we ons netjes aan ons contract."

Genee heeft echter een idee waarom RTL de Voetbal Inside-mannen tijdens het WK nog in wil zetten, vertelt hij met een knipoog. "Misschien hoopt RTL dat wij ruzie krijgen en onze samenwerking opblazen, zodat Veronica helemaal niks meer aan ons heeft."