'Ten Hag geeft goedkeuring voor contractverlenging van assistenten-duo bij Ajax'

'Ten Hag geeft goedkeuring voor contractverlenging van assistenten-duo bij Ajax'

15-06-2018 07:38
35

Ajax gaat door met Aron Winter en Richard Witschge. De assistenten van hoofdtrainer Erik ten Hag verlengen hun contract met een seizoen.

Het management van beide assistenten, Players United, bevestigt dat aan De Telegraaf. Winter (51) en Witsche (48) hadden een aflopende verbintenis bij Ajax en zijn nu een nieuwe deal voor de duur van een seizoen overeengekomen. Er moet nog wel worden getekend.

Toen Ten Hag in januari naar Ajax kwam, koos hij voor Alfred Schreuder als zijn eerste assistent, die over werd genomen van TSG Hoffenheim. Winter was trainer van Ajax O19 en maakte de overstap naar het eerste elftal. Voor het trainingskamp in Portugal voegde Ten Hag Witschge toe aan zijn staf. Dat leek iets tijdelijks te zijn, maar de samenwerking beviel blijkbaar zo goed dat Witschge bleef.

Met de nieuwe contracten van Winter en Witschge is de technische staf voor volgend seizoen rond. De selectie is dat nog niet. Ajax hoopt Lisandro Magállan en Dusan Tadic nog binnen te hengelen. Justin Kluivert vertrekt naar AS Roma en de verwachting is dat Hakim Ziyech hetzelfde pad bewandelt.