Swart baalt van 'typische Ajax-speler': Het is moeilijk om hem tegen te houden

Swart baalt van 'typische Ajax-speler': "Het is moeilijk om hem tegen te houden"

15-06-2018 12:16
57

Sjaak Swart betreurt het aanstaande vertrek van Justin Kluivert. De negentienjarige aanvaller staat op het punt Ajax te verruilen voor AS Roma.

Swart baalt ervan dat Kluivert al na één volledig seizoen in de hoofdmacht vertrekt. "Nou, persoonlijk vind ik het jammer", laat hij weten aan Harry Vermeegen. "Hij had nog lekker hier moeten blijven. Het is zo'n typische Ajax-speler, die nog een aantal jaar hier had moeten spelen."

"Kijk, die centjes komen wel. Als je het meteen kan pakken, ben je binnen. Maar het voetballen komt dan op de tweede of derde plaats. Dat vind ik jammer, want je moet bovenal plezier houden in het spelletje en de mensen laten genieten."

"Die mensen hadden Kluivertje nog jaren willen zien in het Ajax-stadion. Maar ja, hij mag zelf beslissen en dan is het moeilijk om hem tegen te houden. Ik vind dat 'ie niet weg had moeten gaan, maar nog vier of vijf jaar bij Ajax had moeten spelen. Als je dán de stap maakt, had niemand het erg gevonden. In mijn ogen maakt Kluivert een fout."