'Hij staat sterk in zaak tegen Sporting, als dit geen just cause is, wat dan wel?'

'Hij staat sterk in zaak tegen Sporting, als dit geen just cause is, wat dan wel?'

15-06-2018 13:58
20

Bas Dost staat sterk in zijn zaak tegen Sporting Portugal. Dat stelt sportadvocaat Roberto Branco Martins: "Er is een onwerkbare situatie ontstaan."

Martins volgt de crisis bij de Portugese ploeg op de voet. Meerdere spelers van de ploeg uit Lissabon willen onder hun contract uitkomen nadat ze op het trainingscomplex zijn aangevallen door hooligans. Dost raakte bij die aanval gewond. Sporting-voorzitter Bruno de Carvalho is niet van plan zijn spelers te laten gaan, maar volgens Martins staat Dost sterk: "Als dit geen just cause is, wat dan wel?", vraagt hij zich hardop af in het Algemeen Dagblad.

Het draait allemaal om de vraag of Dost een rechtvaardige reden (just cause) heeft om onder zijn contract uit te komen. Volgens Branco Martins is dat het geval. Niet alleen vanwege de bizarre aanval, maar ook door de manier waarop de president zich vervolgens op social media over de spelers heeft uitgelaten. "Hij heeft het internet gezocht om zijn toorn over de spelers uit te storten waardoor ze bij de supporters in een kwaad daglicht zijn gezet. De wijze waarop de president spelers heeft benaderd. Er zijn getuigenverklaringen dat hij helemaal los is gegaan tegen individuele spelers."

Eerder noemde Carvalho de ontslagaanvraag van de Sporting-spelers 'zwak'. "Ik kan de fans garanderen dat de ontslagaanvragen op niets uitlopen", stelde de voorzitter op een persconferentie, geciteerd door de NOS. "Dit kunnen we niet als een gegronde reden beschouwen. De argumenten zijn zo zwak dat deze procedures niet zullen worden uitgevoerd."