Sporting-voorzitter opent aanval op Dost en co. na ontslagaanvraag: Zo zwak

Sporting-voorzitter opent aanval op Dost en co. na ontslagaanvraag: "Zo zwak"

Gepubliceerd: dinsdag 12 juni 2018 om 23:44di 12-06-2018 om 23:44

Bruno de Carvalho, voorzitter van Sporting Portugal, heeft zich opnieuw op opmerkelijke wijze uitgelaten over een aantal spelers van zijn club. Zes spelers  - waaronder Bas Dost - willen transfervrij vertrekken bij de club na een heftig incident, maar daar wil de voorzitter absoluut niets van weten. 

Op 15 mei van dit jaar werd de selectie van Sporting op het eigen trainingscomplex aangevallen door circa vijftig hooligans. De mannen wisten het terrein op te komen en waren bewapend met scherpe en harde voorwerpen. Daarmee namen ze de selectie behoorlijk onder handen. Onder meer Dost raakte gewond.

Het heftige incident heeft er zodanig ingehakt bij de spelersgroep dat zes spelers hebben besloten te willen vertrekken bij de Portugese topclub. Samen met een aantal anderen heeft Dost zijn contract ingeleverd, zodat hij deze zomer gratis de deur uitloopt. De Carvalho liet eerder al weten dat hij dat niet ziet zitten en dat doet hij dinsdag nog eens dunnetjes over.

"Ik kan de fans garanderen dat de ontslagaanvragen op niets uitlopen", reageert de voorzitter op een persconferentie, geciteerd door de NOS. "Dit kunnen we niet als een gegronde reden beschouwen. De argumenten zijn zo zwak dat deze procedures niet zullen worden uitgevoerd." Eerder zei hij al dat de spelers 'geen poot hebben om op te staan' en liet De Carvalho WhatsApp-gesprekken met zaakwaarnemers van zijn spelers uitlekken. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws