Machtsvertoon PSV is wereldnieuws: 'Aanvallend vuurwerk, rivalen verwoest'

26 april - 11:10 Laatste update: 09:23
141

Het machtsvertoon in Heerenveen van aanstaande Eredivisie-kampioen PSV is ook buiten Nederland niet onopgemerkt gebleven. Zowel in Spanje, Duitsland als België wordt uitgepakt met de veelzeggende 0-8 zege van de Eindhovenaren.

Het Spaanse Marca is zwaar onder de indruk van wat PSV heeft laten zien bij sc Heerenveen. 'Ze hebben in deze wedstrijd een blijk gegeven van overweldigende superioriteit ten opzichte van de rest van de clubs in de competitie. Dat werd vandaag ruimschoots gedemonstreerd door een elftal met 100 procent effectiviteit in de aanval.'

Al na 30 minuten spelen stond het 0-4, zag Marca ook. 'Het overweldigende tempo, de positiewisselingen en de precisie van Luuk de Jong maakten het een doelpuntrijk feest. Een schandalige overwinning die een vrijwel definitieve titel bevestigt voor PSV, dat zijn rivalen heeft verwoest. Geen genade, PSV begint de kroon te poetsen', zo is te lezen.

Ook het Duitse Kicker looft de aanvalsmachine van PSV, dat in Friesland de magische grens van honderd bereikte én passeerde. 'PSV maakt opnieuw indruk met aanvallend vuurwerk', zo luidt de kop. 'Zoals gebruikelijk presteerden de bezoekers buitengewoon krachtig.'

In België is er (logischerwijs) speciale aandacht voor Johan Bakayoko, die op fenomenale wijze zijn bijdrage leverde aan de monsterscore. 'Met zijn fantastische actie vanaf de flank gevolgd door een trap hoog in de korte hoek, maakte Bakayoko na 52 minuten spelen zijn elfde competitiedoelpunt. Het was de 0-6 voor PSV op bezoek bij Heerenveen. Even daarvoor had onze landgenoot al de lat geraakt', tekent Het Belang van Limburg op.