Bom onder Feyenoord City: megaproject kan club grote schade opleveren

Bom onder Feyenoord City: megaproject kan club grote schade opleveren

15-06-2018 19:24
80

Het draagvlak voor Feyenoord City dreigt verder af te brokkelen. Uit een rapport dat vrijdag naar buiten is gekomen blijkt dat de voorstanders van het plan zich te makkelijk rijk hebben gerekend.

De toekomst van Feyenoord zou zelfs nauw samenhangen met het slagen van het megaproject, dat een groot risico vormt. Dat schrijft Voetbal International. 'Het stadionplan van Feyenoord is te ambitieus en kan club en gemeente grote schade opleveren', luidt de slotconclusie van Dr. Tsjalle van der Burg, docent economie aan de Universiteit Twente.

In het rapport wordt onder meer aangetoond dat het onwaarschijnlijk is dat Feyenoord dankzij 'de nieuwe Kuip' de achterstand op Ajax en PSV goedmaakt. De kans op een situatie waarin het stadion failliet dreigt te gaan, is juist zeer groot. Volgens Van der Burg, zelf Feyenoord-supporter doet de club er dan ook goed aan voor vernieuwbouw te kiezen.

'Door voor het Maasstadion in plaats van vernieuwbouw te kiezen, verliest Feyenoord per saldo meer dan 200 miljoen euro, plus nog eens de onbekende, maar mogelijk hoge financiële waarde van de traditie en de sfeer van De Kuip. Hier is sprake van geldverspilling', besluit Van der Burg. Het nieuwe stadion gaat 461 miljoen euro kosten.

Het volledige rapport valt hier te lezen.