Groningen-banneling Veldwijk naar Jupiler League: 'Eredivisie-teams afgetroefd'

Groningen-banneling Veldwijk naar Jupiler League: 'Eredivisie-teams afgetroefd'

16-06-2018 09:08
19

Lars Veldwijk vervolgt zijn carrière definitief bij Sparta. De 26-jarige spits komt over van FC Groningen en heeft zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract op Het Kasteel, met een optie voor een extra seizoen, melden de Rotterdammers.

Veldwijk mocht vertrekken bij FC Groningen, nadat hij in februari uit de selectie werd gezet wegens het weigeren van een invalbeurt. De eenmalig Zuid-Afrikaans international kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. "Ik heb heel duidelijk gekozen voor Sparta Rotterdam. Na gesprekken met de technische mensen bleek duidelijk dat de ambitie van Sparta heel erg aansluit bij mijn plannen."

"De club wil promoveren", vervolgt Veldwijk op de clubsite. "Dat de Eerste Divisie komend seizoen een hele interessante editie wordt met veel clubs die bovenin willen spelen is bekend, maar die uitdaging gaan we graag aan. Persoonlijk vind ik het ook prettig om terug te keren naar deze regio en dan is Sparta een uitstekende keuze."

Technisch manager Henk van Stee is blij met de komst van de spits. "Lars was uiteraard nationaal en internationaal bij andere clubs in beeld, maar we hebben ook teams uit de Eredivisie afgetroefd die hem graag wilden aantrekken. Wij hebben dezelfde ambitie als Lars, promotie naar de Eredivisie. Voor de club is dat een belangrijk doel en Lars wil daaraan een grote bijdrage leveren om zodoende na Sparta weer een mooie stap te maken in zijn voetbalcarrière."