Zwak Argentinië en schlemiel Messi laten punten liggen tegen IJsland

Zwak Argentinië en schlemiel Messi laten punten liggen tegen IJsland

Gepubliceerd: zaterdag 16 juni 2018 om 16:54za 16-06-2018 om 16:54

Het eerste groepsduel op het WK van Argentinië is in een bittere teleurstelling geëindigd. Tegen IJsland kwam de ploeg van bondscoach Jorge Sampaoli niet verder dan 1-1. In de tweede helft miste Lionel Messi een strafschop. 

Argentinië - met Ajacied Nicolás Tagliafico in de basis - en IJsland zorgden in de eerste helft voor het nodige vermaak. Van goed voetbal was overigens niet echt sprake. De openingstreffer viel na twintig minuten. Na een gekraakt schot van Tagliafico kreeg Agüero de bal voor zijn voeten. De vedette van Manchester City kapte naar zijn linkervoet en haalde verwoestend uit. 

Lang konden de Argentijnen niet genieten van de voorsprong. Een paar minuten na de 1-0 ging het in de achterhoede mis. Doelman Willy Caballero liet een voorzet los en enkele seconden later tikte Alfred Finnbogason binnen na een lage voorzet vanaf rechts.  

Tijdens het tweede bedrijf werd Argentinië steeds dominanter. Het moedige IJsland werkte zich een slag in de rondte en deed er alles aan om de tegenstander van scoren af te houden. Het leverde aanvankelijk weinig uitgespeelde kansen op. 

De doorbraak voor Messi en co. leek na ruim een uur alsnog te komen. De bal ging op de stip nadat Maximiliano Meza naar de grond was geduwd. Messi legde aan vanaf elf meter, maar de inzet van de vedette van FC Barcelona was zéér slap. Goalie Hannes Halldórsson kon dan ook vrij simpel redden. 

Het resterende halfuur speelde zich af op de helft van IJsland. Messi schoot rakelings naast, een overtreding op invaller Cristian Pavón had eigenlijk een penalty moeten opleveren en Halldórsson greep fantastisch in op een inzet van diezelfde Pavón. 

Ook invaller Gonzalo Higuain kon het verschil niet meer maken. De 2-1 viel niet meer. Argentinië komt donderdag weer in actie; Kroatië is dan de tegenstander. IJsland speelt een dag later tegen Nigeria. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoe ver gaat Argentinië komen op dit WK?

(3132 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws