Denemarken wint nipt van Peru in WK-duel met hoog Eredivisie-gehalte

16-06-2018 19:53
42

Denemarken is met een overwinning begonnen aan het WK in Rusland. Peru werd zaterdagavond met 1-0 geklopt. Christian Cueva was de grote schlemiel aan de zijde van de Zuid-Amerikanen: op slag van rust miste hij een strafschop.

De ontmoeting in Saransk had een zeer hoog Eredivisie-gehalte. Bij Peru stonden Renato Tapia (Feyenoord) en Jefferson Farfán (ex-PSV) in de basis; bij de Denen speelden onder meer Feyenoord-spits Nicolai Jörgensen en voormalig Ajacied Christian Eriksen mee. Wisselspeler Lasse Schöne kwam al voor de pauze in de ploeg. De controleur van Ajax verving de geblesseerde William Kvist. Kasper Dolberg, eveneens speler van Ajax, zat 90 minuten op de bank

Na een paar kleine kansjes voor beide landen kreeg Peru op slag van rust een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Na het bekijken van videobeelden besloot de scheidsrechter van dienst de bal op de stip te leggen. Yussuf Poulsen bleek Cueva gehaakt te hebben. Diezelfde Cueva mocht aanleggen en schoot de strafschop hard en hoog over.

Poulsen maakte na een uur het verschil. Na een lekker passje van Eriksen - die alle ruimte kreeg - kwam de aanvaller van RB Leipzig oog in oog te staan met de goalie van Peru. Hij schoot rustig binnen. Het was mede aan een paar knappe saves van uitblinker Kasper Schmeichel te danken dat Peru in de hectische slotfase niet meer gelijk wist te maken.

In Groep C won Frankrijk eerder op de dag met 2-1 van Australië. Donderdag treft Denemarken The Socceroos. Peru moet punten gaan pakken tegen Frankrijk.