Milik over samenwerking met Bergkamp: 'Had bij Ajax meer aan groepstraining'

Milik over samenwerking met Bergkamp: 'Had bij Ajax meer aan groepstraining'

Gepubliceerd: maandag 18 juni 2018 om 11:39ma 18-06-2018 om 11:39

Oud-Ajacied Arkadiusz Milik heeft tegenover het Poolse Przegladsportowy een boekje open gedaan over zijn samenwerking bij Ajax met Dennis Bergkamp: "Je ontwikkelt je het meest tijdens de groepstraining." 

Naar eigen zeggen stak Milik niet veel op van de individuele trainingen die hij met Bergkamp had. "We hadden niet echt veel contact. Hij was er wel, maar meestal als we na de training op extra dingen trainden", stelt hij tegenover het Poolse medium.

Hoewel Ajax de aanvaller veel heeft gebracht, heeft hij niet het gevoel dat bij Ajax zijn spelfilosofie is veranderd. "Op dit niveau zijn spelers klaar en gevormd en kun je enkel de nuances nog verbeteren. Ajax heeft me als team en als club wel veel gegeven. Maar je ontwikkelt je het meest tijdens de groepstraining, niet individueel."

Eerder liet Milik zich nog heel positief uit over zijn band met Bergkamp. "We hebben een goede band. Ik heb vaak na de training bij Ajax veel tijd doorbracht in het perfectioneren van mijn techniek en hij heeft mij daarbij geholpen. Zelfs tijdens het toernooi hebben we af en toe per sms contact. Bergkamp is een speciaal persoon. Hij heeft een geweldige voetballoopbaan gehad, ik leer continu van hem", zo zei hij in 2016.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws