De Jong reageert op Barça-gerucht: 'Eerst kijken of ik nog beetje kan voetballen'

De Jong reageert op Barça-gerucht: 'Eerst kijken of ik nog beetje kan voetballen'

18-06-2018 14:30
83

Frenkie de Jong heeft maandag voor het eerst gereageerd op de berichten over een mogelijke transfer naar FC Barcelona. De laatste weken wijdt El Mundo Deportivo bijna dagelijks een artikel over de 21-jarige Ajacied, die zelf zegt er niet zo mee bezig te zijn.

"Ik lees de Spaanse kranten niet echt", grijnst De Jong tegenover AT5. Barcelona gaat volgens El Mundo Deportivo volle bak voor De Jong, die dertig tot veertig miljoen euro zou moeten kosten. Vrijwel elke dag komt de Catalaanse krant met een update, de één nog opvallender dan de andere.

"Ik krijg het wel doorgestuurd. Het is leuk om te zien, maar voor de rest houd ik me er niet mee bezig", reageert de hoofdrolspeler nuchter. "Het is voor mij niet zo serieus dat ik me ermee bezig moet houden. Dat laat ik aan mijn zaakwaarnemer (Ali Dursun, red.). Ik weet niet of hij er mee bezig is. Misschien wel, misschien niet."

"Ik moet eerst maar eens fit worden. En maar eens kijken of ik nog een beetje kan voetballen, dan zien we wel weer verder", vervolgt De Jong, die niet kan beloven dat hij volgend seizoen nog bij Ajax speelt. "Dat kan je als voetballer natuurlijk nooit beloven. Er kan morgen een club komen die zoveel biedt dat je weg bent. Maar zoals het er nu voorstaat, speel ik bij Ajax."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie