'Chelsea heeft technische staf bijna compleet, maar moet eerst 15 miljoen betalen'

'Chelsea heeft technische staf bijna compleet, maar moet eerst 15 miljoen betalen'

18-06-2018 19:32
14

Chelsea lijkt de nieuwe technische staf voor komend seizoen bij elkaar te hebben. De beoogde nieuwe hoofdtrainer Maurizio Sarri en clubicoon Gianfranco Zola moeten hun landgenoot Antonio Conte opvolgen op Stamford Bridge.

Volgens The Daily Mail moet alleen het contract van Conte nog afgekocht worden, voordat de club het nieuws naar buiten kan brengen. De nummer vijf van het voorbije Premier League-seizoen moet naar verluidt liefst elf miljoen euro uittrekken voordat het afscheid kan nemen van Conte en zijn assistenten. Ook voor Sarri moeten The Blues hun portemonnee trekken. De 59-jarige Italiaan staat formeel nog steeds onder contract bij Napoli, hoewel de club zich al verzekerd heeft van Carlo Ancelotti. De afkoopsom van Sarri zou vier miljoen euro bedragen.

Naar verwachting wordt de deal deze week nog afgerond. Zola zou tijdens het WK actief zijn als analyticus, maar heeft zijn werkzaamheden voortijdig afgebroken en het vliegtuig naar Londen gepakt. Chelsea heeft ook met Laurent Blanc en Luis Enrique gesproken, maar Sarri was van meet af aan de eerste naam op het lijstje van de club.