Bijlow, Obispo, Cerny en anderen: talenten uit de Nederlandse top voor de verhuur
Bijlow, Obispo, Johnsen en Malen

Bijlow, Obispo, Cerny en anderen: talenten uit de Nederlandse top voor de verhuur

Gepubliceerd: dinsdag 19 juni 2018 om 12:00di 19-06-2018 om 12:00

Sam Lammers (naar sc Heerenveen), Mateo Cassierra (FC Groningen), Kenneth Paal (PEC Zwolle): dat grote talenten en bankzitters door topploegen uit de Eredivisie verhuurd worden om elders speeltijd op te doen, is een jaarlijks gebruik. Het wemelt in Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam van de jonge spelers die er bij gebaat zijn om komend seizoen minuten te maken in een ander tenue. VoetbalPrimeur zet tien namen op rij.

PSV

Donyell Malen (19 jaar, contract tot 2020)

Een jaar geleden maakte oud-Ajacied Malen de verrassende overstap van Arsenal naar PSV. Bij Jong PSV (22 duels, 13 goals) liet de aanvaller direct zien dat-ie veel potentie heeft. In de A-selectie van de landskampioen lijkt er simpelweg te veel concurrentie te zijn. 

Armando Obispo (19 jaar, contract tot 2021)

PSV-watcher Aad de Mos heeft zich al diverse malen lovend uitgelaten over centrale verdediger Obispo. Afgelopen seizoen debuteerde de tiener in PSV 1. Nu zou Obispo er waarschijnlijk baat bij hebben om op het hoogste niveau wekelijks te spelen. Misschien bij één van de gepromoveerde clubs? 

Dante Rigo (19 jaar, contract tot 2019)

Nog zo'n oogappeltje van De Mos. Hij omschreef spelmaker Rigo een jaar geleden zelfs als een kruising tussen Pep Guardiola en Mark van Bommel. Toe maar. Nu diezelfde Van Bommel het roer mogelijk overneemt van Phillip Cocu, duiken er voor de Belgische Rigo mogelijk kansen op in het eerste elftal. Cocu durfde het afgelopen seizoen nog niet aan met de spelmaker. Een tijdelijk avontuur bij een andere club lijkt ook een uitstekende oplossing. 

Albert Gudmundsson (21 jaar, contract tot 2019)

De bondscoach van IJsland vindt hem goed genoeg voor de nationale ploeg, maar in Eindhoven is het nog altijd wachten op een doorbraak. Gudmundsson (21) liet zijn frustratie over een gebrek aan speeltijd in PSV 1 al eens blijken via social media. Met onder meer Steven Bergwijn, Hirving Lozano en Maximiliano Romero voor zich zal het ook komend seizoen lastig worden. Dan maar elders laten zien wat-ie in huis heeft. 

Ajax

Dennis Johnsen (20 jaar, contract tot 2020)

Een jaar geleden door Ajax weggekaapt in Heerenveen. Linksbuiten Johnsen begon fantastisch bij Jong Ajax, maar kreeg daarna te maken met een vormdip. Wekelijks spelen in de top van de Jupiler League is natuurlijk niet verkeerd, maar een toptalent als Johsen willen wij liever wekelijks zien in de Eredivisie. Voor een doorbraak bij Ajax 1 onder Erik ten Hag lijkt de tijd sowieso nog niet rijp. 

Noa Lang (19 jaar, contract tot 2019)

Afgelopen seizoen mocht de middenvelder annex aanvaller van Jong Ajax al even proeven aan het hoogste niveau. Ten Hag voegde hem een paar keer toe aan de wedstrijdselectie van de Amsterdammers. Op het middenveld en op de flanken is er volop concurrentie. In pak 'm beet Breda, Venlo of Sittard lonken er speelminuten voor Lang. 

Vaclav Cerny (20 jaar, contract tot 2020)

Pechvogel Cerny raakte in oktober 2017 zwaargeblesseerd tijdens een bekerduel met De Dijk. De jonge Tsjech kwam sindsdien niet meer in actie voor Ajax. Gaat het Cerny (20) ooit nog lukken om écht door te breken in Amsterdam? Een verhuur zou voor de behendige dribbelaar een ideale gelegenheid zijn om wekelijks te laten zien wat-ie in huis heeft. 


Feyenoord

Justin Bijlow (20 jaar, contract tot 2021)

In de laatste weken van het voorbije seizoen liet Bijlow dat hij met recht mag worden beschouwd als één van de grootste keeperstalenten van Nederland. Eigenlijk hoort een doelman van zijn kaliber wekelijks te spelen  - en niet in Rotterdam op de bank te zitten. Durft Giovanni van Bronckhorst het deze zomer aan om Bijlow tot eerste keus te bombarderen? Of houdt hij vast aan Brad Jones? In dat laatste geval doet Feyenoord er slim aan om Bijlow elders te stallen. 

Emil Hansson (20 jaar, contract tot 2020)

Als we de verhalen moeten geloven, heeft Hansson de potentie om uit te groeien tot een héle goede middenvelder. Helaas ontbreekt het bewijs vooralsnog, want afgelopen seizoen kwam de jonge Noor welgeteld twintig minuten in actie in de Eredivisie. Hansson heeft onder meer Karim El Ahmadi, Sofyan Amrabat, Jens Toornstra en aanwinst Yassin Ayoub voor zich. 

Mo El Hankouri (20 jaar, contract tot 2019)

In Tilburg liet vleugelaanvaller El Hankouri afgelopen seizoen bij vlagen zien dat hij de potentie heeft om te slagen in de Eredivisie. Feyenoord beloonde hem niet voor niets met een nieuw contract. Probleem: in De Kuip is er héél veel concurrentie op de flanken. Grote kans dat Feyenoord El Hankouri komend jaar opnieuw elders stalt. 

Waar zouden deze spelers goed uit de verf komen? En welke talenten en bankzitters moeten PSV, Ajax en Feyenoord nog meer verhuren? Deel het in de comments!

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws