Ik had op het WK kúnnen zijn als ik voor Marokko had gekozen

"Ik had op het WK kúnnen zijn als ik voor Marokko had gekozen"

20-06-2018 06:46
27

Anwar El Ghazi koos er in 2015 voor om voor Oranje en niet voor Marokko uit te komen. Spijt van zijn besluit heeft de aanvaller echter niet, ondanks dat Marokko momenteel wél op het WK staat.

"Ik had op het WK kúnnen zijn als ik voor Marokko had gekozen. Ik heb de beslissing voor Oranje te spelen met mijn hart en verstand genomen. Daar sta ik nog steeds achter", stelt de speler van Lille in gesprek met De Telegraaf.

Volgens El Ghazi zou zijn keuze altijd tot kritiek hebben geleid. "Nu ik voor Nederland koos, kreeg ik de Marokkanen op mijn dak. En was ik voor Marokko gaan spelen, dan had ik het verwijt gekregen dat ik ondankbaar was, omdat ik hier in Nederland ben geboren en als voetballer opgeleid", stelt hij. "Dat ik als voetballer veel aan Nederland heb te danken, heeft uiteindelijk wel de doorslag gegeven."

Vanaf de bank zag El Ghazi hoe Marokko de openingswedstrijd van Iran verloor. "Het wordt nu, met Portugal en Spanje nog als tegenstanders, natuurlijk hartstikke moeilijk. De spelers moeten erin geloven. Als ze dat niet doen, is het afgelopen."