Drenthe waarschuwt voor 'topgozer': 'Hij ruikt bloed en sloopt je helemaal'

Drenthe waarschuwt voor 'topgozer': 'Hij ruikt bloed en sloopt je helemaal'

20-06-2018 09:30
32

Om Cristiano Ronaldo van scoren af te houden, is er voor Marokko maar één oplossing: hem zo goed en lang mogelijk aan de zijkant van het veld houden. Dat zegt Royston Drenthe, die bij Real Madrid ploeggenoot was van de Portugese superster. 

"In mindere fases gaat elke bal mis, maar hij blijft het proberen en ineens begint hij weer te scoren en dan is er geen houden meer aan. Nou, in zo'n fase zit hij nu, kan ik je zeggen", aldus Drenthe in gesprek met de Volkskrant. 

Aan de zijkant van het veld neemt de dreiging van Ronaldo af, weet hij. "Vanaf daar word je een-tegen-een nooit geklopt. Hij is de snelste niet meer. Ronaldo wil je ook niet meer dollen, hij wil schieten vanaf de best mogelijk positie."

Toch weet Drenthe dat het CR7 bijna altijd lukt om het net te vinden. "Ook al raakt hij geen pepernoot, dan nog kan hij scoren, omdat hij zo compleet is. Hij kan zo ongelooflijk hoog springen bijvoorbeeld."

"Buig jij je hoofd als hij scoort, dan kun je het vergeten. Dan ruikt hij bloed en sloopt hij je helemaal. Ja, na de wedstrijd is-ie heel lief. Echt een topgozer."

Ronaldo (33) komt woensdagmiddag met Portugal in actie tegen Marokko. De wedstrijd begint om 14.00 uur.