Groningen casht: 'Huddersfield maakt miljoenen over voor Bacuna-transfer'

Groningen casht: 'Huddersfield maakt miljoenen over voor Bacuna-transfer'

21-06-2018 07:27
14

Met de transfer van Juninho Bacuna van FC Groningen naar Huddersfield Town is zo'n 2,5 miljoen euro gemoeid, meldt De Telegraaf. Hoewel meerdere clubs uit (top)competities interesse toonden, was de Premier League-club het meest slagvaardig.

Bacuna was deze week bij zijn nieuwe club en had eerder in Duitsland een uitstekend gesprek met manager David Wagner. Hij acht de twintigjarige middenvelder rijp voor speeltijd. Dat woog flink mee in de keuze van Bacuna. "Het gesprek was heel positief. Ik snap dat de stap groot is, maar ik weet van mezelf wat ik kan. Ik wil echt laten zien dat de Premier League iets voor me is. We beginnen met Chelsea-thuis en Manchester City-uit, prachtig."

Zijn broer Leandro Bacuna (nu Reading) heeft bij Aston Villa al drie jaar op het hoogste Engelse niveau gespeeld. "Hij heeft me veel dingen verteld over de Premier League en zei me dat Huddersfield zeker een goede club is om me door te ontwikkelen. Ik moet gewoon alles geven. Ik voelde me klaar voor een volgende stap en kijk hier enorm naar uit."