FIFA maakt statement en slaat terug na bizarre Amrabat-claim over scheidsrechter

FIFA maakt statement en slaat terug na bizarre Amrabat-claim over scheidsrechter

21-06-2018 13:40
63

Nordin Amrabat is woensdag na Portugal - Marokko (1-0) zijn boekje te buiten gegaan met de kritiek op scheidsrechter Mark Geiger. In een statement neemt de FIFA afstand van de uitspraken.

"Ongelooflijk, hij was zwaar onder de indruk van Cristiano Ronaldo", foeterde Amrabat woensdag bij de NOS. "Ik hoorde van Pepe dat hij vroeg of hij Pepe's shirt mocht. Kom op man, waar hebben het over? Het is een WK, geen circus."

De FIFA heeft de opvallende uitspraken inmiddels ook meegekregen en komt daags na Portugal - Marokko met een statement. 'Met teleurstelling hebben we kennisgenomen van de berichten over scheidsrechter Mark Geiger, die zou hebben gevraagd om het shirt van de Portugese aanvoerder. Geiger weerlegt deze claims en ontkent categorisch dat hij dat verzoek heeft gedaan', aldus de wereldvoetbalbond.

De FIFA is niet blij met Amrabat. 'We veroordelen deze beweringen van het lid van het Marokkaanse elftal. De scheidsrechters hebben voor het WK duidelijke instructies gekregen over hun gedrag in relatie tot spelers en we kunnen bevestigen dat Geiger zich voorbeeldig en professioneel heeft gedragen. De FIFA wil alle teams herinneren aan het feit dat de principes van Fair Play gerespecteerd moeten worden.'