Amrabat brandt scheidsrechter af: 'Hij wilde Pepe's shirt hebben. Kom op, man!'

Amrabat brandt scheidsrechter af: 'Hij wilde Pepe's shirt hebben. Kom op, man!'

Gepubliceerd: woensdag 20 juni 2018 om 17:22wo 20-06-2018 om 17:22

Nordin Amrabat was na afloop van Portugal-Marokko een van de meest besproken spelers. De oud-PSV'er liep tegen Iran een hersenschudding op, kwam tegen Portugal het veld op met een helm op zijn hoofd en besloot al snel om zonder hoofddeksel verder te gaan.

"Het was zo heet en dat ding zat te strak. Dus ik dacht: weet je wat, ik gooi dat ding weg", reageert Amrabat na afloop van de wedstrijd tegenover de NOS. De rechtspoot nam echter een groot risico, aangezien hij tegen Iran een forse klap had opgelopen. "Zal ik jou eens wat zeggen? Vanaf de eerste minuut totdat ik wakker werd in het ziekenhuis: allemaal weg. Ik wist helemaal niets meer. Ik heb zes keer aan mijn broer Sofyan gevraagd of hij was ingevallen. Ik voelde me wat vermoeider dan normaal, maar ik wilde deze wedstrijd graag spelen."

Amrabat kon echter niet voorkomen dat zijn ploeg met 1-0 onderuit ging tegen Portugal. "In de tweede helft waren zijn alleen maar aan het verdedigen. Cristiano Ronaldo stond alleen maar op zijn eigen helft. Dat zegt genoeg." Ook over de Amerikaanse arbiter Mark Geiger was Amrabat niet te spreken. "Ongelooflijk. Ik hoorde net van Pepe dat de scheidsrechter zijn shirt wilde hebben. Kom op, man! Dit is een WK, geen circus."

Lees ook: 'En nu zet Amrabat zijn helm af. Wat een amateuristische bende is het voetbal'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws