Mbappé schiet teleurstellend Frankrijk naar achtste finale, Peru uitgeschakeld

21-06-2018 18:53
25

Frankrijk heeft zich zakelijk geplaatst voor de achtste finale van het WK. Een 1-0 overwinning op Peru was daarvoor genoeg, nadat er vier dagen geleden met 2-1 werd gewonnen van Australië.

De beginfase was voor Peru, dat doelman Hugo Lloris na een paar minuten testte met een afstandsschot van vijftig meter. De Peruanen, die de eerste wedstrijd verloren van Denemarken (1-0), zaten er bovenop en zetten de Fransen continu onder druk. Dat veranderde na een minuut of tien. Frankrijk kwam wat meer los en kreeg via Antoine Griezmann en Paul Pogba mogelijkheden om te scoren.

Nadat Raphaël Varane uit een corner naast kopte, begon het kansen te regenen voor Les Bleus. Peru beet daarna van zich af en kreeg via aanvoerder Paolo Guerrero dé kans op 1-0, waarna Kylian Mbappé namens Frankrijk wél trefzeker was. Na een fout van Alberto Rodriguez schoot Olivier Giroud de bal op doel. Mbappé hoefde de bal op de doellijn alleen maar binnen te tikken: 1-0.

Peru moest in de tweede helft alles op alles zetten om uitschakeling te voorkomen. Vijf minuten na de rust kreeg Pedro Aquino een grote kans op de gelijkmaker, maar de middenvelder schoot van een meter of 25 snoeihard op de lat.

Frankrijk speelde beter dan tegen Australië, maar nog steeds was het niet om over naar huis te schrijven. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps leunde vooral op de verdediging en creërde geen fatsoenlijke aanval meer. Peru drukte en drukte, maar kreeg de Franse defensie niet omver. Een kwartier voor tijd schoot oud-PSV'er Jefferson Farfan in het zijnet, de grootste kans van de tweede helft.

De tweede helft was nog maar nauwelijks het aanzien waard. Frankrijk leek de wedstrijd dood te willen spelen en kwam niet meer in de buurt van Peru, dat alles deed om gelijk te maken. Ook in de vier minuten blessuretijd kreeg Peru niets meer voor elkaar, waardoor het WK er voor de ploeg van bondscoach Ricardo Gareca op zit.