De Visser: 'Prijs voor beste speler ter wereld zou elk jaar naar hem moeten gaan'

De Visser: 'Prijs voor beste speler ter wereld zou elk jaar naar hem moeten gaan'

Gepubliceerd: donderdag 21 juni 2018 om 20:23do 21-06-2018 om 20:23

Piet de Visser erkent dat Cristiano Ronaldo uitstekend aan het WK is begonnen, maar vindt de euforie een beetje overdreven. Volgens de meesterscout kan de Portugees niet tippen aan Lionel Messi.

"Iedereen deed alsof hij geweldig had gespeeld", zegt De Visser in gesprek met Voetbal International over het optreden van Ronaldo tegen Spanje (3-3). "Maar dat vond ik wel meevallen. Hij maakte drie goals: penalty, keepersblunder, vrije trap. Qua spel heb ik weinig van hem gezien."

De Visser heeft een hogere pet op van Messi. "Hij staat mijlenver boven de rest van zijn generatie. De prijs voor beste speler ter wereld zou elk jaar naar hem moeten gaan." De Chelsea-scout twijfelt evenwel aan WK-succes van de Barça-speler. Hij heeft zijn bedenkingen bij de keuzes van de Argentijnse bondscoach, Jorge Sampaoli.

"Hij laat het hele elftal in dienst van Messi spelen", concludeert De Visser. "Maar ik had jongens als Dybala, Banega en Lo Celso altijd opgesteld. Want wat er nu rond Messi staat, is aan de bal wel heel matig. Hij doet fantastische dingen, maar wordt in de steek gelaten door zijn medespelers. En door zijn trainer."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws