'Ajax gelooft in mij. Het zegt genoeg dat een optie tot koop onbespreekbaar was'

'Ajax gelooft in mij. Het zegt genoeg dat een optie tot koop onbespreekbaar was'

22-06-2018 07:18
41

Mateo Cassierra staat aan de vooravond van het seizoen van de waarheid. De Colombiaanse spits zal door Ajax aan FC Groningen verhuurd worden, maar hoopt nog altijd op een doorbraak in Amsterdam.

Cassierra kwam in de zomer van 2016 voor 5,5 miljoen over van Deportivo Cali, maar heeft zijn wedstrijden sindsdien hoofdzakelijk bij Jong Ajax gespeeld. In dienst van FC Groningen wil hij echter definitief doorbreken in de Eredivisie. "Ik wil in de top-drie van Eredivisie-topscorers komen en de fans van FC Groningen laten genieten", deelt Cassierra zijn ambitieuze plannen met De Telegraaf. De Colombiaan is enthousiast over zijn avontuur in Groningen, mede door de inspanningen van technisch manager Ron Jans. "Hij overtuigde me van de meerwaarde die ik in de speelwijze van FC Groningen kan zijn. De club heeft veel geloof in mij."

De spits kijkt echter ook naar de lange termijn en is vastbesloten om ooit te slagen in Amsterdam. "Het zegt genoeg dat de club me niet wilde verkopen en een verhuur met een optie tot koop onbespreekbaar was. Dat betekent dat de club in me gelooft." Cassierra hoopt bovendien zijn maatje Davinson Sánchez achterna te gaan: de centrale verdediger speelde zich na één seizoen bij Ajax in de kijker van Tottenham Hotspur en groeide uit tot de duurste Eredivisie-speler ooit. "Hoewel we compleet verschillende spelers zijn, is Davinson een voorbeeld voor me. Hij speelt nu op het WK en dat wil ik uiteindelijk ook."

No Poll