Gerbrands maakt buiging voor Cocu: Unieke prestatie voor Nederlandse club

Gerbrands maakt buiging voor Cocu: "Unieke prestatie voor Nederlandse club"

22-06-2018 12:05
19

Toon Gerbrands bedankt Phillip Cocu voor bewezen diensten. De trainer gaf vorige week aan PSV te willen verruilen voor Fenerbahçe en kreeg zijn zin. PSV heeft Mark van Bommel aangesteld als zijn vervanger.

Gerbrands respecteert de keuze van Cocu om Eindhoven achter zich te laten. "Phillip is vijf jaar hoofdtrainer geweest en heeft het in die periode geweldig gedaan. Dat hij na zo'n succesvolle periode een keer een stap wil zetten, is een logische consequentie daarvan", verklaart de algemeen directeur van PSV op de clubsite.

"Succes zorgt er voor dat er belangstelling komt. Wij zijn Phillip heel dankbaar voor de afgelopen jaren en de resultaten die hij met PSV heeft bereikt. Omdat we onze zaken op orde hebben, hebben we direct door kunnen schakelen. De scenario's lagen al klaar."

Gerbrands is Cocu dankbaar. "Het bereiken van de achtste finale van de Champions League is geen prijs, maar was wel een unieke prestatie voor een Nederlandse club. Cocu is een topcoach die in de voorbije vijf jaar perfect bij ons heeft gepast. Ik heb groot respect voor hem. Ook buiten het veld was hij een meer dan waardig vertegenwoordiger van alles waar PSV voor staat."