Westermann: Opvallend is wel dat het voor Ajax de eerste wedstrijd zal zijn

Westermann: "Opvallend is wel dat het voor Ajax de eerste wedstrijd zal zijn"

22-06-2018 14:17
43

De spelers van Ajax zijn favoriet, maar moeten op hun hoede zijn voor Sturm Graz. Dat stelt Heiko Westermann. De oud-Ajacied ziet een klein nadeel voor de Amsterdammers in de tweede voorronde van de Champions League.

Westermann vertelt aan Ajax Showtime dat er het afgelopen seizoen veel is veranderd bij Sturm Graz, dat de beker won en op de tweede plek eindigde in de Oostenrijkse competitie. "Opvallend is wel dat het voor Ajax de eerste wedstrijd zal zijn, terwijl de Oostenrijkse competitie half juli begint. Dan heeft Sturm Graz al een of twee wedstrijden gespeeld", zegt Westermann, die vorig seizoen met Austria Wien tegen Sturm Graz speelde.

De gestopte Duitser ziet Ajax wel als de favoriet tegen de Oostenrijkers. "Ik denk dat Ajax een beter team heeft, dat zeker. Ik denk dat als Ajax er een 'normale' wedstrijd van kan maken, ze zeker zullen winnen. Maar in het voetbal weet je het nooit. Ajax heeft nog niet echt wedstrijdritme. Ze weten nog niet precies waar ze echt staan. Maar voor mij heeft Ajax meer snelheid in de ploeg dan Sturm Graz. Als ze goed druk kunnen zetten, kunnen ze er een goede wedstrijd van maken."