Nigeria bewijst Argentinië een dienst en blijft in de race voor de tweede ronde

Nigeria bewijst Argentinië een dienst en blijft in de race voor de tweede ronde

Gepubliceerd: vrijdag 22 juni 2018 om 18:54vr 22-06-2018 om 18:54

Nigeria heeft de eerste zege tijdens dit WK te pakken. De Afrikanen moesten van IJsland winnen om nog uitzicht te houden op de achtste finales en deden dat dankzij twee treffers van oud-VVV'er Ahmed Musa.

De eerste helft in Wolgograd was het aanzien nauwelijks waard, maar direct na rust sloeg de vlam in de pan. Musa controleerde op fraaie wijze een hoge pass van Victor Moses en knalde de bal voorbij voormalig NEC-doelman Hannes Halldorsson: 1-0. IJsland moest de vertrouwde verdedigende stellingen verlaten, maar wist zich geen raad met de plotselinge noodzaak om de aanval te zoeken.

Nigeria speelde evenmin een grootse wedstrijd, maar wist een kwartier voor tijd uit te lopen naar 2-0. Musa, sprintte de IJslandse verdedigers eruit, kwam opnieuw vrij voor Halldorsson en hield zijn zenuwen in bedwang. De IJslanders kregen nog een kans om terug te komen in de wedstrijd. De videoscheidsrechter greep in na een onnodige overtreding van ADO Den Haag-back Tyronne Ebuehi en de bal eindigde op de stip. Gylfi Sigurdsson schoot echter hoog over.

Nigeria ligt nu op pole position voor de achtste finale, maar ook Argentinië is nog in leven. Wanneer de Argentijnen de onderlinge confrontatie van dinsdag winnen en IJsland wint niet van Kroatië, gaat de Albiceleste alsnog door. Nigeria heeft hoogstwaarschijnlijk aan een punt genoeg om alsnog tweede te worden in Groep D.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws