Onbegrip bij Van Hooijdonk: Wat dat nou is? Hij heeft wel vaker een goal gemaakt

Onbegrip bij Van Hooijdonk: "Wat dat nou is? Hij heeft wel vaker een goal gemaakt"

22-06-2018 20:17
24

Pierre van Hooijdonk vraagt zich af waarom Neymar na het laatste fluitsignaal tegen Costa Rica emotioneel werd. Neymar gooide in de allerlaatste minuut de wedstrijd in het slot met de 2-0. Daarna zakte hij door zijn knieën en werd hij emotioneel.

"Leuk die goal, maar ik begrijp de tranen alleen niet zo heel erg goed", zegt Van Hooijdonk als analist bij de NOS. "Wat dat nou is? Hij heeft wel vaker een goal gemaakt, toch? Als het de druk is wordt het nog een pittig toernooi voor hem."

Van Hooijdonk zag dat de Braziliaanse spelers er alles aan deden om scheidsrechter Björn Kuipers te beïnvloeden. "In de hoop dat hij toch een keer zou breken bij het minste of geringste. Dat gebeurde wel, ja. Hij staat er qua zicht goed op. Het was vrij resoluut", doelt Van Hooijdonk op het penaltymoment in de tweede helft.

De spelers van Costa Rica protesteerden. "Hij gaf wel gelijk aan: rustig aan, jongens. Als het geen penalty is, horen we dat snel genoeg. Het was geen penalty. Makkelie (videoscheidsrechter, red.) overrulet hem terecht."

Van Hooijdonk over het toekennen van de strafschop, die uiteindelijk dus werd teruggedraaid. "Daar heb ik geen problemen mee. De bal was voor Costa Rica. Je twijfelt als scheidsrechter, dan fluit je voor een strafschop. Ik zie daar niet zo'n probleem in. Geel geven? Dat niet. Het is niet echt een schwalbe. Neymar kan iets naar achteren vallen vanwege de druk."

No Poll