Makkelie redt Kuipers na Neymar-duikeling: 'Dit was Björn heel zwaar aangerekend'

Makkelie redt Kuipers na Neymar-duikeling: 'Dit was Björn heel zwaar aangerekend'

23-06-2018 07:26
23

De Nederlandse scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg stelt dat Björn Kuipers in het WK-duel tussen Brazilië en Costa Rica (2-0) werd gered door videoreferee Danny Makkelie. Vanuit de regiekamer werd Kuipers ingefluisterd om een strafschop terug te draaien.

"Dit is het perfecte nieuwe teamwork", zegt Uilenberg in De Telegraaf over het veelbesproken moment in de 79e minuut. Neymar leek een penalty te versieren, maar op advies van Makkelie kwam Kuipers op zijn beslissing terug. "Dit was Björn heel zwaar aangerekend als de penalty niét was teruggedraaid. Nu is het slechts een heel kleine smet op een verder nagenoeg foutloze wedstrijd."

"Dat hij uitstekend heeft gefloten, blijkt ook uit de reacties van de internationale media", vervolgt Uilenberg. "En vergis je niet, dit was een duel met een ontzettend hoge moeilijkheidsgraad, want dat zeuren van die Brazilianen gaat nog eens irriteren ook." Door zijn sterke optreden is Kuipers nog in de race voor de WK-finale, maar er zijn meer kapers op de kust.

"Ik weet bijvoorbeeld dat Alireza Faghani uit Iran er ook heel goed op staat. Hij had de leiding over Mexico-Duitsland", vertelt Uilenberg. "Maar Björn moet gewoon zo doorgaan. De FIFA was heel positief over zijn eerste wedstrijd, Uruguay-Egypte. Dus ik verwacht dat hij nog wel een of meerdere mooie aanstellingen krijgt. En of dat de finale is, zien we aan het einde van de rit wel."