'PEC Zwolle ontbindt huurovereenkomst: miskoop vervolgt loopbaan in Brazilië'

'PEC Zwolle ontbindt huurovereenkomst: miskoop vervolgt loopbaan in Brazilië'

25-06-2018 21:08
11

PEC Zwolle gaat afscheid nemen van Nicolás Freire, melden De Stentor en Voetbal International maandagavond. De Argentijnse verdediger lijkt terug te keren naar Zuid-Amerika om daar te voetballen voor het Braziliaanse Palmeiras.

Freire streek afgelopen zomer in de hoofdstad van Overijssel neer. PEC huurde de 24-jarige verdediger voor twee seizoenen van Club Atlético Torque, maar deze huurovereenkomst is inmiddels na een weinig succesvolle samenwerking ontbonden, meldt VI.

Trainer John van 't Schip bevestigt tegenover De Stentor dat hij niet meer rekent op Freire. "Nicolás zal als het goed de komende dagen bij een nieuwe club tekenen", vertelt Van 't Schip. De coach zag dat Freire moeite had om zich aan te passen aan het Nederlandse voetbal. "Nicolás is een prima speler, ondanks dat hij hier geen basisplaats heeft kunnen bemachtigen."

Freire blijft voorlopig staan op achttien Eredivisie-wedstrijden, waarvan twaalf als basisspeler. Hierin kwam hij één keer tot scoren: op 25 november, tijdens de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.