'FC Barcelona denkt aan doelwit van PSV en Belg bij miljoenentransfer Cillessen'

'FC Barcelona denkt aan doelwit van PSV en Belg bij miljoenentransfer Cillessen'

26-06-2018 07:43
74

Een transfer van Jasper Cillessen behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Twee clubs uit de Serie A overwegen de reservedoelman van FC Barcelona aan te trekken, mochten er complicaties ontstaan op de transfermarkt.

Dat schrijft de Spaanse krant Mundo Deportivo. Het gonst de afgelopen weken van de geruchten rond Cillessen, die nadrukkelijk is gelinkt aan Napoli, maar ook op het lijstje van Liverpool zou staan. Napoli is volgens Mundo Deportivo nog steeds geïnteresseerd, net als Roma. Beide clubs willen echter pas denken aan een move voor Cillessen bij een tegenvaller op de transfermarkt.

Dat lijkt bij Roma snel het geval te kunnen zijn. Doelman Alisson Becker wordt gevolgd door onder meer Real Madrid, waar hij Keylor Navas op moet gaan volgen. Roma verlangt echter een bedrag rond de tachtig miljoen euro voor de Braziliaanse sluitpost. Mocht die transfer er toch komen, dan komt Cillessen in beeld. In de wandelgangen is Paris Saint-Germain-doelman Alphonse Areola gelinkt aan Napoli. Die transfer zou aanstaande zijn.

Barcelona houdt rekening met een vertrek van Cillessen, maar het is ook goed mogelijk dat beide partijen voor een derde seizoen staan. Sinds bekend is geworden dat de Oranje-international denkt aan een vertrek liggen er opvallend genoeg nog geen concrete aanbiedingen op tafel. Clubs die Cillessen willen, moeten de afkoopsom van zestig miljoen euro betalen of in ieder geval dicht bij dat bedrag in de buurt komen.

Mocht Cillessen vertrekken, dan heeft Barcelona volgens Mundo Deportivo twee alternatieven in beeld: Alban Lafont, de negentienjarige keeper van Toulouse, en Koen Casteels, doelman van VfL Wolfsburg. Eerder werd ook Jeroen Zoet (PSV) in verband gebracht met Barcelona, maar die naam wordt nu niet genoemd. Opvallend genoeg wordt Lafont juist genoemd als mogelijke opvolger van Zoet in Eindhoven.