'Twente moet 6,3 miljoen euro betalen aan financiërs van oud-speler Corona'

'Twente moet 6,3 miljoen euro betalen aan financiërs van oud-speler Corona'

26-06-2018 08:22
126

FC Twente moet een bedrag van 6,3 miljoen euro afstaan aan de 'eigenaren' van oud-speler Jesús Corona. Dat meldt TC Tubantia dinsdag. Dat komt voor de club echter niet als een verrassing.

Het gaat om een bedrag uit de verkoop van Twente aan de Portugese club FC Porto in 2015. Spelersmakelaar Mathias Bunge en de bedrijven die hij vertegenwoordigt komen het bedrag van 6,3 miljoen ophalen in Enschede. 'Het geld is gereserveerd, maar niet direct 'in kas'', schrijft Tubantia.

Twente had de zaak al eerder aan het CAS voorgelegd. Die heeft bepaald dat de spelersmakelaar recht heeft op het geld. Nu moet hij naar de rechter stappen om het miljoenenbedrag op te eisen. Twente heeft rekening gehouden met het betalen van het bedrag, maar kan de miljoenen niet in een keer aflossen. Eerder kreeg Twente al een belastingclaim van 4,4 miljoen euro.

Tubantia schrijft dat Twente de 6,3 miljoen bewust achter had gehouden, omdat de club bang was dat er zaken werd gedaan met criminelen. Een van de financiers werd namelijk genoemd genoemd als medewerker van een Mexicaans drugskartel. De Tukkers wilden zeker weten dat het geld niet werd gebruikt voor witwaspraktijken.

Het bedrag moet nu dus alsnog op tafel komen. Twente ontving in 2015 een bedrag van rond de tien miljoen euro voor Corona.